Lody melonowo - bananowe

Lody melonowo - bananowe zachwycą każde podniebienia, bo są doskonałe i bardzo orzeźwiające.

Deserylody

Czas przygotowania:
50 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.49 z 157 głosów)

Kroki wykonania:

  • 1.Jajka ubijamy na parze stopniowo dodając cukier aż będziemy mieć puszystą masę (około 5 minut), studzimy. Melon i banan rozcieramy blenderem. Do przestudzonych jajek wlewamy śmietankę, chwilę razem miksujemy, dodajemy owoce i mieszamy. Gotowe wlewamy do maszynki do lodów i włączamy ją na 30 minut. Następnie wstawiamy do zamrażalnika na około 5 godzin.; Lody wychodzą lepsze gdy robimy je w dobrze zmrożonej maszynce (ja swoją trzymam cały czas w zamrażalniku).

Porady

Zobacz też: melon - jak jeść i podać egzotyczny owoc

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy