Pancakes z bananami - przepis

Mocno bananowe placuszki, ktore możemy podawac z owocami lub miodem.

DeserypancakesPlackiNaleśniki

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.32 z 231 głosów)

Składniki:

  • ILOŚĆ: ok. 12 placuszków
  • 4 łyżki masła, roztopionego
  • 1 ½ szklanki mąki
  • 2 łyżki cukru
  • 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 banan, rozdrobniony
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Do miseczki przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy sól oraz cukier. Następnie wlewamy mleko, masło, dodajemy rozdrobnionego banana, jajka oraz ekstrakt. Wszystkie składniki łączymy mikserem lub trzepaczką. Pancakes smażymy na średnio rozgrzanej patelni, po pojawieniu się bąbelków powietrza na wierzchu placuszka przekładamy na drugą stronę. Podajemy z pokrojonymi w plasterki bananami polanymi czekoladą, miodem lub bez dodatków. Smacznego.
  • Więcej na www.ilovebake.pl

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy