Leczo z patisonem i świeżym ogórkiem

Długo się zastanawiałam co zrobić z patisonem :) bardzo też lubię świeżego ogórka w leczo. Polecam!

leczo

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 168 głosów)

Składniki:

  • 1 patison
  • 1 ogórek świeży
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 2 papryki (np. żółta i czerwona)
  • 1 pętko kiełbasy
  • puszka pomidorów bez skórki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Warzywa obieramy, wydrążamy nasiona i kroimy w kostkę.
  • Kiełbaskę kroimy w księżyce i podsmażamy na patelni.
  • Warzywa i kiełbasę wrzucamy do garnka, zalewamy wodą (ale żeby poziom wody nie był wyższy od składników).
  • Dusimy wszystko pod przykryciem do miękkości.
  • Żeby zagęścić możemy dodać koncentrat pomidorowy.
  • Doprawiamy do smaku.
  • Podajemy z chlebem bądź ryżem.
  • Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy