Leczo z patisonem i świeżym ogórkiem

Długo się zastanawiałam co zrobić z patisonem :) bardzo też lubię świeżego ogórka w leczo. Polecam!

Dodany przez:

Leczo z patisonem i świeżym ogórkiem

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 patison
  • 1 ogórek świeży
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 2 papryki (np. żółta i czerwona)
  • 1 pętko kiełbasy
  • puszka pomidorów bez skórki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Warzywa obieramy, wydrążamy nasiona i kroimy w kostkę.
  2. Kiełbaskę kroimy w księżyce i podsmażamy na patelni.
  3. Warzywa i kiełbasę wrzucamy do garnka, zalewamy wodą (ale żeby poziom wody nie był wyższy od składników).
  4. Dusimy wszystko pod przykryciem do miękkości.
  5. Żeby zagęścić możemy dodać koncentrat pomidorowy.
  6. Doprawiamy do smaku.
  7. Podajemy z chlebem bądź ryżem.
  8. Smacznego!
warzywa obiad kolacja kiełbasa Leczo ogórek patison
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze