Leczo z cukinią i kiełbasą

Leczo z cukinią i kiełbasą

dania mięsneleczo

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 208 głosów)

Składniki:

  • 3 małe cukinie
  • 5 pomidorów
  • 3 zielone papryki
  • pół kilograma kiełbasy
  • olej do smażenia
  • cebula
  • pieprz
  • sól
  • kostka rosołowa
  • pół kilograma pieczarek
  • papryka słodka mielona

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju by nie przywarła. Cukinię myjemy, kroimy i wrzucamy do garnka. Dokładany kiełbasę. Paprykę i pomidory myjemy, kroimy w kostkę, cebulę obieramy, kroimy drobno i wszystko dokładamy do kiełbasy i cukinii, wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy aż warzywa będą miękkie. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy pieprzem, solą i papryką słodką mieloną.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy