Leczo z cukini z pieczarkami

Pyszne leczo z cukini z pieczarkami wspaniale smakuje w tak upalne dni..............

dania mięsneleczoPrzekąski

Czas przygotowania:
50 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.38 z 209 głosów)

Składniki:

  • 1-2 średnie cukinie
  • 0,5 papryki czerwonej
  • 0,5 papryki żółtej
  • 1 duża cebula
  • 1 laska kiełbasy typu zwyczajna
  • 0,5 kg pomidorów
  • 20 dkg pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • papryka czerwona

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Cukinię obrać i pokroić w kostkę, z papryki wyjać gniazda nasienne i pokroić w plasterki.
  • Pomidory sparzyć i pokroić w ćwiartki. Kiełbaskę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć razem.To samo zrobić z pieczarkami.
  • Cukinię i pomidory podlać wodą i dusić . wszystko dodać do duszenia i podgotowac do miękkości.
  • Na koniec dodać paprykę i chwilkę gotować .Przyprawić wedle uznania solą, pieprzem i papryką czerwoną w proszku.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy