Kremowy makaron z boczniakami

Mój mały eksperyment z boczniakami

Dodany przez:

Kremowy makaron z boczniakami

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

Składniki

  • 200 g boczniaków,
  • 150 g szpinaku,
  • pojedyncza pierś z kurczaka,
  • serek topiony czosnkowy,
  • mała cebula,
  • pół szklanki śmietanki 30%,
  • łyzka masła,
  • duży ząbek czosnku,
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • makaron

Przygotowanie

  1. Cebulkę kroimy w drobną kostkę, boczniaki w paski. Podsmażamy na maśle. Na odrębnej patelni podsmażamy kurczaka wcześniej posolonego i popieprzonego. Dodajemy do grzybów. Podsmażamy chwilę razem i dodajemy umyty szpinak. Wyciskamy ząbek czosnku. Dodajemy śmietanę i serek topiony. Dusimy aż wszystko się połączy. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką. Podajemy z makaronem.
obiad śmietana szpinak ser topiony boczniaki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze