Kremowy makaron z boczniakami

Mój mały eksperyment z boczniakami

dania z makaronem

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 144 głosów)

Składniki:

  • 200 g boczniaków,
  • 150 g szpinaku,
  • pojedyncza pierś z kurczaka,
  • serek topiony czosnkowy,
  • mała cebula,
  • pół szklanki śmietanki 30%,
  • łyzka masła,
  • duży ząbek czosnku,
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • makaron

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Cebulkę kroimy w drobną kostkę, boczniaki w paski. Podsmażamy na maśle. Na odrębnej patelni podsmażamy kurczaka wcześniej posolonego i popieprzonego. Dodajemy do grzybów. Podsmażamy chwilę razem i dodajemy umyty szpinak. Wyciskamy ząbek czosnku. Dodajemy śmietanę i serek topiony. Dusimy aż wszystko się połączy. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką. Podajemy z makaronem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy