Kotlety z indyka

Delikatne, chude mięso i niskokaloryczne warzywa to idealne połączenie dla osób, które dbają o linię. Przepis na kotlety z indyka pochodzi z książki "Zdrowe gotowanie by Ann" Anny Lewandowskiej.

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
135 kcal
Porcje:
4 osób
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie bezglutenowe
  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 500 g chudego mięsa z indyka
  • 4 boczniaki
  • 1 cukinia
  • kawałek pora
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • masło klarowane (do smażenia)
  • czosnek, kolendra, kurkuma

Przygotowanie

  1. Mięso zmieliłam. Na tarce starłam grzyby (boczniaki można zastąpić pieczarkami) oraz cukinię i por.
  2. Posiekałam koperek i pietruszkę na bardzo drobno.
  3. Wymieszałam mięso, warzywa, grzyby i przyprawy. Uformowałam kotlety.
  4. Na patelni rozpuściłam (na małym ogniu) masło klarowane.
  5. Zwiększyłam ogień i smażyłam kotleciki po kilka minut z każdej strony.
  6. Przepis pochodzi z książki "Zdrowe gotowanie by Ann" Anny Lewandowskiej.

Wskazówki

Danie możesz podać z domową mizerią

indyk kotlety Anna Lewandowska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy