Kotlety z indyka

Delikatne, chude mięso i niskokaloryczne warzywa to idealne połączenie dla osób, które dbają o linię. Przepis na kotlety z indyka pochodzi z książki "Zdrowe gotowanie by Ann" Anny Lewandowskiej.

kotletydania mięsne

Czas przygotowania:
45 min.
Kalorie:
135 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 195 głosów)

Składniki:

  • 500 g chudego mięsa z indyka
  • 4 boczniaki
  • 1 cukinia
  • kawałek pora
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • masło klarowane (do smażenia)
  • czosnek, kolendra, kurkuma

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mięso zmieliłam. Na tarce starłam grzyby (boczniaki można zastąpić pieczarkami) oraz cukinię i por.
  • Posiekałam koperek i pietruszkę na bardzo drobno.
  • Wymieszałam mięso, warzywa, grzyby i przyprawy. Uformowałam kotlety.
  • Na patelni rozpuściłam (na małym ogniu) masło klarowane.
  • Zwiększyłam ogień i smażyłam kotleciki po kilka minut z każdej strony.
  • Przepis pochodzi z książki "Zdrowe gotowanie by Ann" Anny Lewandowskiej.

Kalorie: 135

Porady

Danie możesz podać z domową mizerią

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy