Tagliatelle z borowikami

Przygotowanie: 40 minut Porcja: 340 kcal

Dodany przez:

Tagliatelle z borowikami

Makarony

Czas przygotowania:
Kalorie:
340 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • dag makaronu tagliatelle (szerokie wstążki)
  • 25 dag borowików
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • pomidor
  • 1/2 szklanki białego wina
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 pęczka natki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzić.
  2. Grzyby dokładnie oczyścić, opłukać, osączyć. Pokroić w plasterki. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Pomidor umyć, pokroić w małą kostkę.
  3. Masło stopić na patelni, wrzucić cebulę i czosnek, zeszklić mieszając. Dodać grzyby, dusić na małym ogniu 10 minut. Wlać wino, oprószyć solą i pieprzem, dusić jeszcze kilka minut. Patelnię zdjąć z ognia, wrzucić pokrojony pomidor, wszystko dokładnie wymieszać.
  4. Natkę opłukać, posiekać.
  5. Makaron wymieszać z sosem grzybowym, posypać natką.
Grzyby makaron obiad borowiki wegetariańskie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze