KOLOROWA SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z CEBULĄ I PAPRYKĄ..

Smaczna surówka do obiadu i na surowo...

Sałatki

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.36 z 210 głosów)

Składniki:

  • Składniki:
  • 1 kapusta pekińska -1,5 kg.
  • 5 łyżek oliwy lub oleju (użyłem oleju)
  • 2 łyżki octu lub soku z cytryny,
  • sól, pieprz , cukier,
  • 1 marchew,
  • 2 czerwona papryka ,
  • 1 cebula czerwona,
  • 1 cebula biała,
  • por
  • koperek

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Sposób wykonania:
  • Kapustę pekińską poszatkować i przełożyć do dużej miski. Dodać olej, ocet lub sok z cytryny, sól ,cukier i pieprz. Dokładnie wymieszać i zostawić na około 15 minut. Marchewkę zetrzeć na tarce. Czerwoną paprykę posiekać. Cebulą pokroić w kostkę, a por w półplasterki.
  • Wszystkie składniki przełożyć do miski z kapustą pekińską. Dodać pokrojony koperek i wszystko razem wymieszać. Do przezroczystej salaterki włożyć surówkę. Podawać jako dodatek do obiadu lub schrupać bezpośrednio ..Tak i tak jest smaczna...
  • Smacznego

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy