Kokosanki

Proste i szybkie kokosanki - słodkie, pachnące, chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku.

Dodany przez:

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie bezglutenowe
  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 50g roztopionego masła
  • Cukier waniliowy 1 opakowanie 10g (można więcej jak ktoś lubi bardziej słodkie)
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 szklanka (200 g) wiórków kokosowych
  • Piana ubita z 2 białek

Przygotowanie

  1. Masło utrzyj z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj. Połącz z ubitą pianą z białek.
  2. Po łyżce masy układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza - aż kokosanki się zezłocą.
kokosanki ciasteczka wiórki kokosowe
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze