Kokosanki

Proste i szybkie kokosanki - słodkie, pachnące, chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku.

ciastkakokosanki

Czas przygotowania:
25 min.
Ocena:

(średnia 4.52 z 157 głosów)

Składniki:

  • 50g roztopionego masła
  • Cukier waniliowy 1 opakowanie 10g (można więcej jak ktoś lubi bardziej słodkie)
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 szklanka (200 g) wiórków kokosowych
  • Piana ubita z 2 białek

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Masło utrzyj z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj. Połącz z ubitą pianą z białek.
  • Po łyżce masy układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza - aż kokosanki się zezłocą.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy