Jajecznica z pomidorem dla początkujących

Szybka i bardzo smaczna jajecznica,dla początkujących i nie tylko.

jajecznicaskwarki

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 152 głosów)

Składniki:

  • 4 jajka
  • 6 plasterków chudego boczku wędzonego
  • 1 czubata łyżeczka masła roślinnego
  • szczypiorek
  • 1 duży pomidor
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Boczek pokroić w kostkę,masło roślinne rozgrzać na patelni,dodać boczek ,podsmażyć żeby były skwareczki.
  • Dodać pokrojonego pomidora,chwilę smażyć razem ze skwarkami.
  • Jajka rozbić do miseczki,roztrzepać widelcem,posolić,posypać pieprzem,dodać pokrojony szczypiorek,wlać do skwarek z pomidorem,smażyć na małym ogniu aż jajka się zetną.,uważać żeby się nie spiekły bo będą niesmaczne.
  • Podawać z chlebem lub bułeczką.
  • Smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy