Jajecznica z pomidorem dla początkujących

Szybka i bardzo smaczna jajecznica,dla początkujących i nie tylko.

Dodany przez:

Jajecznica z pomidorem dla początkujących

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 3.75 z 12 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 4 jajka
  • 6 plasterków chudego boczku wędzonego
  • 1 czubata łyżeczka masła roślinnego
  • szczypiorek
  • 1 duży pomidor
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Boczek pokroić w kostkę,masło roślinne rozgrzać na patelni,dodać boczek ,podsmażyć żeby były skwareczki.
  2. Dodać pokrojonego pomidora,chwilę smażyć razem ze skwarkami.
  3. Jajka rozbić do miseczki,roztrzepać widelcem,posolić,posypać pieprzem,dodać pokrojony szczypiorek,wlać do skwarek z pomidorem,smażyć na małym ogniu aż jajka się zetną.,uważać żeby się nie spiekły bo będą niesmaczne.
  4. Podawać z chlebem lub bułeczką.
  5. Smacznego.
Śniadanie jajka pomidory jajecznica skwarki szczypiorek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze