Imbirowe racuszki z czekoladą

Danie jest jest proste w przygotowaniu, pyszne

DeseryracuchyPrzekąski

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 188 głosów)

Składniki:

  • 1 szkl mleka
  • 4 łyżki cukru brązowego
  • 2 dag drożdży
  • 2 cm kawałek korzenia imbiru
  • 1,5 szkl mąki
  • 100 g dobrej czekolady
  • 4 łyżki mleka

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • W ciepłym mleku rozpuszczamy cukier i drożdże, dodajemy starty na tarce imbir, mąkę i łyżką wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na ok 20 min w ciepłe miejsce by wyrosło. Na rozgrzanej patelni spryskanej odrobiną oleju smażymy racuszki na rumiano,
  • Czekoladę drobno siekamy, dodajemy mleko i rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Polewamy racuszki. Podajemy.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy