Imbirowe racuszki z czekoladą

Danie jest jest proste w przygotowaniu, pyszne

Dodany przez:

Imbirowe racuszki z czekoladą

Pączki, racuchy i faworki

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 szkl mleka
  • 4 łyżki cukru brązowego
  • 2 dag drożdży
  • 2 cm kawałek korzenia imbiru
  • 1,5 szkl mąki
  • 100 g dobrej czekolady
  • 4 łyżki mleka

Przygotowanie

  1. W ciepłym mleku rozpuszczamy cukier i drożdże, dodajemy starty na tarce imbir, mąkę i łyżką wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na ok 20 min w ciepłe miejsce by wyrosło. Na rozgrzanej patelni spryskanej odrobiną oleju smażymy racuszki na rumiano,
  2. Czekoladę drobno siekamy, dodajemy mleko i rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Polewamy racuszki. Podajemy.
Śniadanie imbir czekolada przekąska kolacja deser racuszki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze