Gulasz z żołądków drobiowych

Dla miłośników podrobów

dania mięsne

Czas przygotowania:
90 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.32 z 254 głosów)

Składniki:

  • 50 dag żołądków kurzych
  • 1 kostka rosołowa drobiowa
  • 2-3 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 1-2 łyżki mąki
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietany
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Żołądki, oczyścic, umyc i w razie potrzeby pokroić. Zalać je woda, tak żeby je tylko przykrywała (w razie potrzeby uzupełniać), dodac kostke i ugotowac do miekkości. Dodac musztardę i pieprz. Mąkę rozrobic w niewielkiej ilości wody, dodac do gulaszu i cały czas mieszajac zagotować. Dodać śmietanę i jeśli trzeba to posolić do smaku, podgrzać. Podawać z kaszą lub ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy