Domowe bułki

Nie ma to jak domowe, chrupiące bułeczki.

bułkiPrzekąski

Czas przygotowania:
80 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.37 z 200 głosów)

Składniki:

  • 1 kg mąki
  • 3 łyżeczki soli
  • 1 łyżka cukru
  • 100 g drożdży
  • 8 łyżek oliwy
  • 600 ml letniej wody

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Drożdże rozrobić z cukrem i wodą.
  • Dodać mąkę, sól, cukier i olej i wyrobić na gładkie ciasto.
  • Przykryć ściereczką o odstawić do wyrośnięcia.
  • Ciasto ponownie chwilę wyrobić i formować kulki.
  • Bułeczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Odczekać 15 minut aby bułki podrosły.
  • Piec w temperaturze 180 stopni około 25-30 minut.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy