Deser bezowy z malinami

Słodkie bezy, schłodzony krem i słodko-kwaśne maliny. Taka propozycja na letnie spotkanie sprawdzi się idealnie.

Desery

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.47 z 202 głosów)

Kroki wykonania:

  • 1.W rondlu mieszamy 200 g malin z 2 łyżkami cukru i sokiem z cytryny, podgrzewamy na małym ogniu przez 8 min, mieszając od czasu do czasu. Odstawiamy do ostygnięcia.
  • 2.Rozkładamy do silikonowego pojemniczka na lód lub do robienia czekoladek domowych, wstawiamy na 30 min do zamrażarki. Śmietanę ubijamy z pozostałym cukrem. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni.
  • 3.Do pięknej szklanej patery rozkruszamy bezę, dodajemy kulki malinowe, bitą śmietanę, świeże maliny i obsypujemy prażonymi płatkami migdałowymi. Podajemy od razu.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy