Ciasto czekoladowe

Mocno czekoladowe,rozpływające się w ustach ciasto.

Ciastaciasto czekoladoweDeserykrem

Czas przygotowania:
60 min.
Ocena:

(średnia 4.41 z 186 głosów)

Składniki:

  • Ciasto:
  • 6 jaj
  • 1 szklanka mąki
  • pół szklanki cukru
  • 50 g stopionej margaryny Kasia
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki kakao w proszku
  • Masa:
  • 500 ml śmietany 30 %
  • 2 śmietanfixy
  • 125 ml serka waniliowego/jedno opakowanie
  • rozpuszczona tabliczka czekolady

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Ubijamy białka z cukrem na puszystą masę.Kolejno dodajemy żółtka z mąką i proszkiem do pieczenia.Delikatnie mieszamy i wsypujemy kakao.Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 20-25 minut.
  • Śmietanę ubijamy z śmietanfixem i czekoladą.Gdy będzie sztywna dodajemy serek i dokładnie miksujemy.
  • Upieczone ciasto studzimy i przekrajamy na pół.Smarujemy masą i przykrywamy drugą częścią ciasta.Schładzamy w lodówce

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy