" Blondies - ciasto z masłem orzechowym i białą czekoladą "

Pyszne ciasto z masłem orzechowym i kawałkami białej czekolady.

ciasto czekoladowebrownieDesery

Czas przygotowania:
45 min.
Kalorie:
100 kcal
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 149 głosów)

Składniki:

  • - mąka pszenna - 125 g
  • - proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • - masło ( w temperaturze pokojowej ) - 100 g
  • - masło orzechowe - 150 g
  • - cukier - 175 g
  • - jajko - 1 szt
  • - olejek do ciast waniliowy - 1 łyżka
  • - biała czekolada - 80 g
  • Dodatkowo:
  • - serduszka do ozdoby

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.
  • W osobnym garnku miksujemy masło orzechowe z miękkim masłem.
  • Dodajemy cukier , roztrzepane jajko i olejek.
  • Miksujemy aż do połączenia składników.
  • Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i pokrojoną białą czekoladę.
  • Mieszamy łyżką.
  • Ciasto wylewamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Pieczemy ok. 25-30 minut w temperaturze 170C.
  • Smacznego!

Kalorie: 100

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy