dynia, dla 4 osób
Kolekcja dynia, dla 4 osób zawiera 144 przepisów
Przepisy w kolekcji dynia, dla 4 osób

Dania jednogarnkowe należą do naszych ulubionych. Wystarczy w końcu wszystkie składniki wymieszać i upiec lub ugotować. To danie robi się praktycznie samo!
Kremowa zapiekanka z kurczakiem i warzywami

Placki ziemniaczano-dyniowe to pyszna i sycąca propozycja na rodzinny obiad. Świetnie smakuje podana z łyżką kwaśnej śmietany i posypane mieloną papryką w proszku. Wypróbujcie przepis na placki dyniowo - ziemniaczane.
Placki ziemniaczano-dyniowe

Makaron mie z dynią i brukselką to pomysł na sycący obiad w orientalnym stylu. Makaron mie jest ekspresowy w przygotowaniu. Wystarczy zalać go wrzątkiem i zostawić na 3 minuty. Przepis na makaron mie z dynią i brukselką to świetny sposób na wykorzystanie warzyw korzeniowych i kapustnych.
Makaron mie z dynią i brukselką

Krem z młodej dyni, soczewicy i pomidorów to łatwa słodko-pikantna zupa na jesienny obiad. Krem może zastąpić sos podawany z tacos albo kukurydzianymi chipsami.
Krem z młodej dyni, soczewicy i pomidorów

Lekka, wegańska sałatka jest prosta i szybka w przygotowaniu. Pyszna, może stanowić zdrową przekąskę lub wartościowy wegetariański obiad.
Sałatka z pieczoną dynią i burakiem

Zielone curry z dynią i krewetkami to łatwe i pikantne danie z kuchni tajskiej. Liście kafiru nadają przyjemnego, cytrusowego smaku i zapachu.
Zielone curry z dynią i krewetkami

Łosoś pieczony w papilotach z warzywami

Panierowane jajko z makaronem, pesto i szparagami

Tortelloni z dynią, ciasteczkami amaretti i parmezanem to danie wymagające czasu i wprawy. W przepisie wykorzystano włoską musztardę owocową. Autorką przepisu jest Cristina Catese.
Tortelloni z dynią, ciasteczkami amaretti i parmezanem

Miód, świeży imbir i sok jabłkowy - takie dodatki sprawią, że zupa krem z marchwi będzie pyszna i nie taka oczywista. Całość w wersji wegetariańskiej na pewno zasmakuje również najmłodszym w kuchni.
Zupa krem z marchwi

Placki z dyni i kaszy perłowej

Jarmuż, zimowe warzywo, doskonale sprawdzi się do sałatek. Zielone liście będą doskonale smakować w połączeniu z kaszą (szefowa Agata Wojda poleca paloną kaszę gryczaną) i pestkami granatu.
Sałatka z jarmużu, pestek granatu i kaszy gryczanej

Mięciutkie gnocchi warto zrobić w nowoczesnej wersji. Dyniowy miąższ i sos grejpfrutowy doskonale podkręcą smak włoskiego klasyku. Nie trzeba mieć specjalnego gadżetu do gnocchi - wystarczy widelec.
Gnocchi dyniowe w sosie grejpfrutowym

Tarta dyniowa z czosnkiem

Kremowa zupa z dyni to klasyk na jesienny obiad. Możemy podkręcić jej smak poprzez dodatek jabłek! Zupa z dyni i jabłek oraz nutą imbiru skutecznie rozgrzewa i pysznie smakuje.
Zupa z dyni i jabłek
