CHLEBEK Z PIECZONĄ DYNIĄ /bezglutenowy /

Zdrowy i pyszny

ciasto drożdżowe

Ocena:

(średnia 4.54 z 198 głosów)

Składniki:

  • 30 dag dyni
  • 20 dag mąki ziemniaczanej
  • 20 dag mąki ryżowej
  • 300 ml wody
  • 3 łyżki oleju
  • 1 1/2 łyżeczki soli
  • 1 opakowanie drożdży suszonych

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Dynię oczyścić z pestek pokroić na kawałki ułożyć na blaszce skropić olejem wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni piec 30 minut .
  • Następnie zmiksować bez skórki .
  • Wszystkie suche składniki wymieszać dać do miski następnie mieszając dać wystudzoną dynię wlać letnią wodę całość wyrabiać chwilę .
  • Do naszykowanej keksówki 12x24 włożyć przykryć ściereczką ciasto zostawić na 1 1/2 godz do wyrośnięcia .
  • Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni piec 40 -45 minut .

Porady

można użyć dyni gotowanej 

Zobacz przepis: prosty domowy chleb razowy

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy