Zupka pomidorowa z ryżem

Smak zupy na przecierze domowej roboty nie ma sobie równych :)

Dodany przez:

Zupka pomidorowa z ryżem

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Składniki

  • 1 porcja rosołowa
  • 3 duże marchewki
  • kawałek pora
  • liście selera
  • słoik domowego przecieru pomidorowego (0,5 l)
  • 1 jogurt naturalny
  • 2 łyżki przecieru
  • 3/4 szklanki ryżu
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka vegety
  • kostka rosołowa
  • zielona pietruszka

Przygotowanie

  1. Porcję rosołową zagotować, zebrać szumowiny, dodać jarzyny, vegetę i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. Mięsu wyjąć, wsypać ryż. Wrzucić kostkę rosołową. Gdy ryż zmięknie wlać domowy przecier i jogurt wymieszany z przecierem sklepowym. Dodać mięso obrane z porcji, zagotować, doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać posypane zieloną pietruszką. smacznego :)
obiad zupa zupa pomidorowa domowy przecier
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze