Wegańska zupa pomidorowa

Ocena:

4.41 (203)

Przepis na wegańską zupę pomidorową to doskonały pomysł na zdrowy i pożywny obiad. Jest pyszna i bardzo aromatyczna.

Składniki:

  • 2 marchewki
    2 pietruszki
    pół selera
    pół pora
    przecier pomidorowy
    bazylia
    sól

  • pieprz
    2 ziela angielskie
    2 liście laurowe
    2–3 łyżki oliwy
    1-1,5 l wody

Wegańska zupa pomidorowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Warzywa myjemy

  • obieramy i kroimy w kostkę lub talarki. Wrzucamy do wrzątku i gotujemy do miękkości. Doprawiamy
  • gotujemy. Dodajemy przecier
  • oliwę i przyprawy.  Zagotowujemy. Na talerzu posypujemy świeżą bazylią. Podajemy z makaronem lub ryżem.

Porady

Zobacz też: zupa pho wegańska

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne