Zupa z dyni

Ta zupa działa rozgrzewająco, szczególnie gdy na dworze temperatury są coraz niższe.

Zupyzupa z dynidania mięsne

Czas przygotowania:
90 min.
Kalorie:
184.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 177 głosów)

Składniki:

  • 1 dynia o wadze około 1,3 kg
  • 300g ziemniaków
  • 3 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 kostki rosołowe
  • 1,5l przegotowanej gorącej wody
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Dynię przekrój na pół, usuń luźne wnętrze wraz z pestkami, pozostały twardy miąższ obierz i pokrój w małą kostkę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, a następnie podsmaż na oleju. Czosnek obierz, drobno posiekaj i wrzuć do cebuli oraz smaż jeszcze przez chwilę. Kostki rozpuść w wodzie robiąc bulion, a ziemniaki obierz i pokrój na połówki. Dynię oraz ziemniaki wrzuć do usmażonej cebuli z czosnkiem i zalej bulionem. Gotuj około 30 minut aż dynia i ziemniaki będą miękkie. Wrzuć natkę pietruszki i dopraw solą, pieprzem oraz papryką.

Kalorie: 184.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy