Zupa ogórkowa

z kaszą

dodany przez: JustynaDzasta justynadzasta

zupy rosół dania mięsne

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 201 głosów)

Składniki:

  • - 1 udko z indyka
  • - włoszczyzna
  • - 4 ogórki kiszone
  • - 2 małe cebulki
  • - 3 ziemniaki (w kostkę)
  • - łyżka masła
  • - przyprawy: ziele angielskie, pieprz czarny, liść laurowy, szczypta tymianku i lubczyku
  • - 1/4 woreczka kaszy

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Zupa ogórkowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Zagotować 1 litr wody i wrzucić mięso.
  • 2. Wyłowić szumowiny i dodać wloszczyznę, 1 cebulkę i przyprawy - gotować 45minut
  • 3. W międzyczasie ogórki zetrzeć do rondelka na rozgrzane masło razem z pokrojoną małą cebulką i dusić ok 10minut.
  • 4. Gdy rosół już się zagotuje, wyjmujemy mięso i włoszczyznę, a wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę, garść kaszy oraz ogórki i ścieramy marchewkę.
  • 5.Gotujemy, do momentu gdy ziemniaki będą już dobre.
  • Smacznego :)

Porady

Wypróbuj też ten przepis na zupę ogórkową


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy