Wegetariańska zupa ogórkowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy do zrumienienia . Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę następnie gotujemy w osolonej wodzie (ugotowane odcedzamy i odkładamy ).Jedną marchew i selera ścieramy na tarce o grubych oczkach,drugą marchewkę kroimy w krążki,pietruszkę i selera naciowego w kostkę.Ogórki ścieramy na tarce .Do garnka wlewamy wodę najlepiej źródlaną lub filtrowaną gdy się zagotuje dosypujemy warzywko,podsmażoną cebulę oraz warzywa pokrojone w kostkę(pietruszkę ,selera naciowego i marchew).Dosypujemy przyprawy: liść laurowy ,ziele angielskie,tymianek,lubczyk. Podsmażamy na oliwie warzywa starte na tarce czyli(marchew ,seler korzeń,ogórki kiszone) i umieszczamy w gotującej się zupie.Gdy ogórki zmiękną zmniejszamy ogień palnika i dodajemy ugotowane w wodzie i pokrojone w kostkę ziemniaki, pieprz ,sól do smaku czosnek,koper oraz śmietankę sojową,chwilkę gotujemy żeby śmietanka się nie ścięła i gotowe.
Komentarze