Zupa -krem z pieczarek z makaronem

Zupa- krem z pieczarek jest idealna na każde przyjęcie jak i na zwykły obiad!

Zupydania z makaronemkremPrzekąski

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 170 głosów)

Składniki:

  • 50 dag pieczarek
  • 1 1/2 l rosołu
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany 30 %
  • sól pieprz
  • odrobina drobno posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić w niewielkie kawałki. Około 2/3 pieczarek i połowe cebuli poddusić na połowie masła. Dodać rosół, przyprawić solą i pieprzem, gotować na średnim ogniu, zmiksować. Resztę cebuli i pieczarek poddusić na pozostałym maśle. Dodać do zupy, wlać śmietanę i szczypiorek, mieszać. Podawać z ugotowanym grubym makaronem .
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy