Waflowy przekładaniec Jagienki

kalorycznie

przekładaniecDesery

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 189 głosów)

Składniki:

  • -25 dag masla lub margaryny
  • -szkl cukru
  • -szkl mleka
  • -3 lyzki ciemnego kakao
  • -250g mleka w proszku
  • -suche wafle

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Maslo ,cukier,mleko i kakao rozpuszczamy w naczyniu,zagotowujemy i odstawiamy.Do masy dodajemy mleko w proszku i mieszamy dokladnie.Odstawiamy na 10 minut,az masa troche zgestnieje.Ciepla masa przekladamy wafle.Mozna wlozyc je do foliowej torby i gore obciazyc aby wafle ladnie sie posklejaly i nie odrywaly przy krojeniu.

Porady

Zobacz też: przepis na bananowy przekładaniec z porzeczkami

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy