Tosty z awokado, łososiem i ogórkiem

Tosty z awokado, łososiem i ogórkiem to przykład łączenia zgranego duetu łososia i ogórka z aksamitnym awokado. Spróbuj jako pożywną, szybką przekąskę w ciągu dnia.

Dodany przez:

Śniadania

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • awokado
  • 4 łyżki kremowego serka śmietankowego
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • 4 kromki ciemnego chleba z formy
  • kilka płatków wędzonego łososia
  • świeży ogórek wąż
  • kilka dużych rzodkiewek
  • garść zieleniny: koperku, kiełków, ziół oliwa

Przygotowanie

  1. Miąższ awokado ucieramy z serkiem oraz sokiem z cytryny, solą i pieprzem do smaku. Chleb podpiekamy, smarujemy pastą awokado, przykrywamy płatkami łososia, plastrami ogórka i rzodkiewki. Posypujemy zieleniną, skrapiamy oliwą, oprószamy pieprzem.
  2. Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 6/2017.

Wskazówki

Zoabcz także: tosty z prosciutto, bazylią i masłem ziołowym

 

 



 

 

 

awokado tosty
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy