Tosty z awokado, łososiem i ogórkiem

Tosty z awokado, łososiem i ogórkiem to przykład łączenia zgranego duetu łososia i ogórka z aksamitnym awokado. Spróbuj jako pożywną, szybką przekąskę w ciągu dnia.

tosty

Czas przygotowania:
5 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 173 głosów)

Składniki:

  • awokado
  • 4 łyżki kremowego serka śmietankowego
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • 4 kromki ciemnego chleba z formy
  • kilka płatków wędzonego łososia
  • świeży ogórek wąż
  • kilka dużych rzodkiewek
  • garść zieleniny: koperku, kiełków, ziół oliwa

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Miąższ awokado ucieramy z serkiem oraz sokiem z cytryny, solą i pieprzem do smaku. Chleb podpiekamy, smarujemy pastą awokado, przykrywamy płatkami łososia, plastrami ogórka i rzodkiewki. Posypujemy zieleniną, skrapiamy oliwą, oprószamy pieprzem.
  • Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 6/2017.

Porady

Zoabcz także: tosty z prosciutto, bazylią i masłem ziołowym

 

 



 

 

 

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy