Tarta z żółtym serem, brokułami i cebulą

Idealna przekąska na jesienne dni!

tartyDania głównePrzystawki

Ocena:

(średnia 4.5 z 173 głosów)

Składniki:

  • gotowy spód od pizzy
  • łyżka masła
  • 1 pokrojona w piórka cebula
  • 1 średni brokuł podzielony na różyczki
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 100 g sera Gouda
  • 1 jajko

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Masło rozpuścić na patelni, wrzucić cebulę i mieszać aż się zeszkli. Następnie odstawić do ostygnięcia. W tym samym czasie ugotować brokuły w osolonej wodzie, odcedzić i odstawić aby ostygły.
  • Rozwałkować cienko ciasto pizzowe, posmarować musztardą zostawiając 2 cm z każdej strony. Na wierzch ułożyć ugotowane brokuły, podsmażoną cebulę i posypać startym serem.
  • Ciasto z wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 15 minut w rozgrzanym do 200°C piekarniku. Podawać na ciepło. Smacznego!

Porady

Zobacz też: tarta z brokułami

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy