Szparagi z szynką w sosie holenderskim - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Przepisy na szparagi - szparagi z szynką w sosie holenderskim
Przepisy ze szparagami
wiosenne szparagi z szynką
Jajko
sok z cytryny miksujemy wraz z przyprawami w wysokim naczyniu
dodając porcjami roztopione ciepłe masło, aż sos zgęstnieje. Oczyszczone i opłukane szparagi blanszujemy ok. 4 min w osolonym i osłodzonym wrzątku. Osączamy i obsmażamy na rozgrzanym maśle
wyjmujemy i na tym samym maśle podsmażamy plasterki szynki.
W naczyniu żaroodpornym układamy plasterki oscypka
na nich szparagi wraz z podsmażoną wędliną
polewamy wszystko przygotowanym sosem holenderskim. Zapiekamy 4–5 min (pod rozgrzanym grillem).
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Komentarze