Śledzie w białym winie

Ciekawy sposób na śledzie.

Przekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
90.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 148 głosów)

Składniki:

  • 50 dag filetów ze śledzia norweskiego ze skórką
  • 1/2 szklanki octu winnego
  • 1/4 łyżeczki cukru
  • szklanka białego wytrawnego wina
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
  • 2 cebule
  • kilka ziaren czarnego pieprzu
  • 3 liście laurowe
  • ziele angielskie
  • kawałek korzenia chrzanu

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • ■Zagotować ocet z wodą w proporcji 1:1
  • z cukrem i przyprawami. Dolać wino i olej.
  • ■ Cebule obrać
  • pokroić
  • przelać wrzątkiem i osączyć. Filety śledzia norweskiego zwinąć
  • w ruloniki
  • zalać sosem
  • udekorować cebulą
  • ewentualnie zblanszowaną marchewką.
  • Inne przepisy na Wigilię

Kalorie: 90.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy