Łosoś w galarecie :

Lekka , dietetyczna potrawa – doskonała na kolacje.

GalaretaPrzekąski

Czas przygotowania:
360 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.42 z 153 głosów)

Składniki:

  • 30 dag fileta z łososia bez skóry
  • ½ litra wody
  • 1 marchew
  • ½ pietruszki
  • kawałek pora
  • kawałek selera
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziela angielskie
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu mielonego
  • 1 łyżka groszku konserwowego
  • 1 łyżka kukurydzy konserwowej
  • maggi w płynie lub przyprawa do zup

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Obrać warzywa .Zalać wodą , wrzucić liść laurowy, ziele angielskie, szczyptę soli i gotować 20 minut na małym gazie . Włożyć podzielony na kawałki filet z łososia i ponownie gotować 15 minut. Delikatnie wyjąć rybę .Wywar przecedzić . Doprawić maggi , sokiem z cytryny i pieprzem do smaku. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej przegotowanej wody i rozpuścić w gorącym wywarze. W miseczce ułożyć kawałki łososia, plasterki marchewki , kukurydzę i groszek. Zalać galaretą , ostudzić i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 180 min.
Ozorki w galarecie
Ozorki w galarecie

grumko

Ozorki w galarecie