Sałatka Gyros z czerwoną kapustą

Ta smaczna sałatka nie jest zbyt pracochłonna, a znika ze stołu bardzo szybko.

Dodany przez:

Sałatka Gyros z czerwoną kapustą

Z mięsem

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 4.67 z 6 głosów)

Składniki

  • kapusta czerwona w słoiku z jabłkiem
  • pierś z kurczaka
  • przyptawa gyros Kotanyi
  • 6 ogórków konserwowych
  • puszka kukurydzy
  • majonez
  • keczup
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • olej

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałeczki i usmażyć na małej ilości oleju. W pół szklance ciepłej wody rozrobić całą paczkę przyprawy i zalać mięso, chwilkę gotować. Jak ostygnie odcedzić. Ogórki pokroić w plasterki, cebulę w kostkę.
  2. Składniki podzielić na dwie części i układać warstwami w misce w następującej kolejności: kapusta, mięso, kukurydza, ogórek (w plasterkach), cebula (kostka), majonez z czosnkiem, kapusta, mięso, kukurydza, cebula, keczup i majonez (można wymieszać), ogórek.
Śniadanie ogórki mięso warzywa sałatka przekąska kolacja cebula pierś z kurczaka kukurydza kapusta czerwona
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze