Sałatka Gyros z czerwoną kapustą

Ta smaczna sałatka nie jest zbyt pracochłonna, a znika ze stołu bardzo szybko.

SałatkiPrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 152 głosów)

Składniki:

  • kapusta czerwona w słoiku z jabłkiem
  • pierś z kurczaka
  • przyptawa gyros Kotanyi
  • 6 ogórków konserwowych
  • puszka kukurydzy
  • majonez
  • keczup
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • olej

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałeczki i usmażyć na małej ilości oleju. W pół szklance ciepłej wody rozrobić całą paczkę przyprawy i zalać mięso, chwilkę gotować. Jak ostygnie odcedzić. Ogórki pokroić w plasterki, cebulę w kostkę.
  • Składniki podzielić na dwie części i układać warstwami w misce w następującej kolejności: kapusta, mięso, kukurydza, ogórek (w plasterkach), cebula (kostka), majonez z czosnkiem, kapusta, mięso, kukurydza, cebula, keczup i majonez (można wymieszać), ogórek.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy