Domowy ketchup

Nie ma to, jak domowy ketchup bez konserwantów :)

Dodany przez:

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3.92 z 26 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 1 kg pomidorów
  • 2 cebule (najlepiej czerwone)
  • 3 czerwone papryki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Pomidory, cebule i papryki pokroić na mniejsze kawałki i smażyć, aż do odparowania wody (soku), a następnie zmiksować i przelać do słoiczków. Pasteryzować ok. 10 minut, wyjąć z wody i pozostawić odwrócone do góry dnem, aż do wystudzenia.

Wskazówki

Zobacz też: ketchup domowy nie tylko z pomidorów

Śniadanie przetwory warzywa kolacja wegetariańska sos pomidor Papryka ketchup czerwona cebula
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze