Domowy ketchup

Nie ma to, jak domowy ketchup bez konserwantów :)

PrzetworySosy

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.42 z 198 głosów)

Składniki:

  • 1 kg pomidorów
  • 2 cebule (najlepiej czerwone)
  • 3 czerwone papryki
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Pomidory, cebule i papryki pokroić na mniejsze kawałki i smażyć, aż do odparowania wody (soku), a następnie zmiksować i przelać do słoiczków. Pasteryzować ok. 10 minut, wyjąć z wody i pozostawić odwrócone do góry dnem, aż do wystudzenia.

Porady

Zobacz też: ketchup domowy nie tylko z pomidorów

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy