Roladki z cukinii

Przygotowanie: 25 minut Porcja: 350 kcal

Dodany przez:

Roladki z cukinii

Bez mięsa

Czas przygotowania:
Kalorie:
350 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 kulki mozzarelli (25 dag)
  • 12 dag sera feta
  • 3 ząbki czosnku
  • papryczka chili
  • po łyżce suszonej bazylii i tymianku
  • 2 średnie cukinie
  • 1/2 szklanki oliwy
  • źdźbła szczypiorku
  • świeża bazylia i tymianek do dekoracji
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Cukinie umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Wrzucić do wrzącej osolonej wody, gotować 3-4 minuty. Osączyć.
  2. Mozzarellę i fetę pokroić w słupki. Papryczkę chili umyć, przekroić, usunąć pestki, miąższ pokroić w drobną kosteczkę. Czosnek obrać, posiekać, rozetrzeć z solą, dodać papryczkę, zioła, oliwę, pieprz i dokładnie wymieszać.
  3. Na końcu plastra cukinii ułożyć po słupku fety i mozzarelli, zwinąć w roladkę, przewiązać szczypiorkiem, skropić sosem, udekorować listkami bazylii i tymianku. Roladki można również zapiec 15 minut w temperaturze 200°C.
przekąska cukinia mozzarella feta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy