Schabowe rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Z jednej strony posmarować sosem
Na każdy płat mięsa położyć plaster szynki lub boczku, pasek sera, papryki i ogórek przekrojony na pół.
Zrolować i spiąć wykałaczką.
Panierować w mące, jajku i bułce tartej.
Obsmażyć na rumiano. Przełożyć na blachę piekarnikową wysłaną papierem do pieczenia i tuż przed podaniem podpiec około 15 minut w 180 st.
Podać z frytkami i ulubioną surówką
Porady
Ostrożnie rozbijaj mięso, żeby nie powstały dziury - utrudnią zwijanie roladek schabowych, a farsz może z nich wypadać.
Notka redakcyjna
Roladki schabowe to alternatywa dla zwykłego kotleta. Idealne na niedzielny obiad. Pasują do nich frytki, ale też gotowane ziemniaki, kasza lub ryż. Świetnym dodatkiem będzie surówka z kapusty.
Komentarze