Pstrąg z rękawa

Pyszna rybka :)

Dodany przez:

Pstrąg z rękawa

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 2 pstrągi
  • 1/2 kostki masła
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 5 ząbków czosnku
  • przyprawa do ryb
  • sól ziołowa, pieprz
  • sok z cytryny
  • 4 średnie ziemniaki
  • 1 większa marchewka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • przyprawa do ziemniaków
  • zioła prowansalskie

Przygotowanie

  1. Pstrągi umyć, ponacinać skórę, skropić sokiem z cytryny i obsypać przyprawą do ryb, solą ziołową i pieprzem. Miękkie masło wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, koperkiem, solą i pieprzem. Ziemniaki i marchewkę gotować w mundurkach przed 15 minut. Obrać i pokroić w plasterki, dodać pokrojonego selera, posypać przyprawą do ziemniaków i ziołami prowansalskimi.
  2. Rybki nasmarować masłem i włożyć do rękawa. Dodać warzywa i resztę masła. Rękaw zawiązać. Piec przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego :)
ryby obiad pstrąg ziemniaki seler naciowy masło czosnkowe pstrąg z rękawa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze