Pałki z piekarnika

Pałki z piekarnika

Dodany przez:

Pałki z piekarnika

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 3 głosów)

Składniki

  • 8 pałek z kurczaka
  • 1 marynata do drobiu
  • 4 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 2 ząbki czosnku

Przygotowanie

  1. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z marynatą, olejem i tymiankiem i tak przygotowaną pastą dokładnie smarujemy pałki z kurczaka. Odstawiamy na godzinę, a po upływie tego czasu mięso układamy na kratce w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni i pieczemy około 50 minut (na samym dnie piekarnika ustawiamy brytfanne, do której wlewaumy szklankę wody).
kurczak mięso obiad pałki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze