Pałki z piekarnika

Pałki z piekarnika

dania mięsne

Czas przygotowania:
120 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.62 z 162 głosów)

Składniki:

  • 8 pałek z kurczaka
  • 1 marynata do drobiu
  • 4 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z marynatą, olejem i tymiankiem i tak przygotowaną pastą dokładnie smarujemy pałki z kurczaka. Odstawiamy na godzinę, a po upływie tego czasu mięso układamy na kratce w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni i pieczemy około 50 minut (na samym dnie piekarnika ustawiamy brytfanne, do której wlewaumy szklankę wody).

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy