Paszteciki z pieczarkami i kiszoną kapustą

Moje ulubione paszteciki. Dobre do barszczyku.

pasztecikiPrzekąski

Czas przygotowania:
120 min.
Ocena:

(średnia 4.42 z 174 głosów)

Składniki:

  • Ciasto francuskie
  • Farsz:
  • pieczarki
  • cebulka
  • kapusta kiszona
  • sól
  • pieprz
  • kminek
  • jajko

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Kapustę ugotować. Pieczarki zetrzeć na tarce i podsmażyć z cebulką. Połączyć z ugotowaną kapustą. Doprawić do smaku.
  • Użyłam gotowego ciasta francuskiego bo jest dobre. Na płat ciasta nałożyć wzdłuż farsz pieczarkowo kapuściany. Zwinąc ciasto z farszem i lekko spłaszczyć. Kroic prostokąty i układac na blaszce. Paszteciki posmarowac rozmąconym jajkiem i posypać kminkiem. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 20-30 minut.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy