Paszteciki z pieczarkami i kiszoną kapustą

Moje ulubione paszteciki. Dobre do barszczyku.

Dodany przez:

Paszteciki z pieczarkami i kiszoną kapustą

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 3.78 z 9 głosów)

Składniki

  • Ciasto francuskie
  • Farsz:
  • pieczarki
  • cebulka
  • kapusta kiszona
  • sól
  • pieprz
  • kminek
  • jajko

Przygotowanie

  1. Kapustę ugotować. Pieczarki zetrzeć na tarce i podsmażyć z cebulką. Połączyć z ugotowaną kapustą. Doprawić do smaku.
  2. Użyłam gotowego ciasta francuskiego bo jest dobre. Na płat ciasta nałożyć wzdłuż farsz pieczarkowo kapuściany. Zwinąc ciasto z farszem i lekko spłaszczyć. Kroic prostokąty i układac na blaszce. Paszteciki posmarowac rozmąconym jajkiem i posypać kminkiem. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 20-30 minut.
przekąska kapusta pieczarki ciasto francuskie paszteciki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze