Naleśniki z bananem

Naleśnik na słodko.

DeseryNaleśnikiPrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.19 z 206 głosów)

Składniki:

  • Ciasto:
  • 1 szklanka wody (gdy dodamy wodę gazowaną naleśniki będą bardziej pulchne)
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 2,5 szklanki mąki
  • Nadzienie:
  • łyżeczka kasi
  • 4 banany
  • cukier
  • czekolada (lub polewa czekoladowa) do dekoracji

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mąkę, jajka, mleko i wodę mieszamy tak aby powstała konsystencja gęstszej śmietany i smażymy naleśniki.
  • Banany rozkrawamy i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz następnie posypujemy cukrem, obracamy i znów posypujemy cukrem - najlepiej jak cukier się skarmelizuje. Gorące banany układamy na ciepłych naleśnikach zawijamy i polewamy czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy