Kotlety mielone z ryby

Smaczne bezmięsne kolteciki.

kotletykotlety mieloneryba

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 212 głosów)

Składniki:

  • 3/4 kg mrożonych filetów z ryby
  • 1 czerstwa kajzerka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 cebula
  • 2 jaja
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • mielona słodka papryka
  • gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Rybę częściowo rozmrozić. Kajzerkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić i usmażyć na jasnozłoty kolor. Rybę, kajzerkę i cebulę zmielić w maszynce. Dodać jaja, wyciśniety czosnek i przyprawy. Masę dobrze wyrobić, gdyby była zbyt rzadka, można dosypać trochę kaszy manny. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy