Kotlety mielone z leszcza

Przygotowanie: 25 minut Smażenie: 15 minut Porcja: 455 kcal Składniki na 8 porcji

Dodany przez:

Kotlety mielone z leszcza

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
455 kcal
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 3.33 z 9 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • czerstwa bułka
  • szklanka mleka
  • cebula
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 i 1/2 kg leszcza
  • 8 jajek
  • 10 dag masła
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę obrać, posiekać i usmażyć na 2 łyżkach oleju. Leszcza oczyścić, umyć, wyfiletować i zemleć razem z odciśniętą bułką. Dodać cebulę, jajka, roztopione masło oraz mleko, w którym moczyła się bułka. Przyprawić solą i pieprzem.
  2. Wyrobić na jednolitą masę. Z masy dłońmi formować kotlety, panierować je w tartej bułce i smażyć na oleju. Podawać z ziemniakami z wody oraz surówką z kapusty, pora i marchewki.
  3. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  4. Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
ryby obiad ryba kotlety leszcz kotlety mielone z leszcza
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze