Kotlet rybny.

Dietetyczny kotlecik :)

kotletyrybaZapiekanki

Czas przygotowania:
40 min.
Kalorie:
169.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.44 z 201 głosów)

Składniki:

  • 500 g filetów rybnych,
  • 50 g bułki tartej,
  • 5 małych cebul,
  • 5 łyżeczek oleju (najlepiej sojowego),
  • 1 jajko,
  • 5 plasterków cytryny,
  • majeranek,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • zielona pietruszka.
  • Potrzebne przyrządy:
  • deska do krojenia,
  • nóż,
  • miska,
  • miseczka z zimną wodą,
  • blacha do pieczenia,
  • ew. pędzelek.

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Filety z ryby opłukać, posiekać drobno. Obrać cebulę i pokroić w drobną kostkę. Następnie ugnieść w misce posiekaną rybę, cebulę, jajko. Doprawić solą, cukrem i pieprzem. Dodać bułkę tartą i część posiekanej zielonej pietruszki, wymieszać.
  • Formować małe, owalne kotleciki w rękach maczanych w zimnej wodzie. Układać na blasze posmarowanej olejem. Resztą oleju skropić kotlety lub posmarować pędzelkiem. Wstawić do gorącego piekarnika (180- 200 st.)
  • Gdy kotlety się zarumienią, należy podać je od razu- przybrane posiekaną pietruszką i plasterkiem cytryny na talerzu.
  • Smacznego!

Kalorie: 169.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy