Kartofelki marcepanowe

Miękkie, niezwykle aksamitne i słodkie wnętrze otulone gorzkim kakao.

Desery

Czas przygotowania:
40 min.
Ocena:

(średnia 4.45 z 172 głosów)

Składniki:

  • 200 gram zmielonych migdałów bez skórki
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 aromat migdałowy
  • 1/4 szklanki amaretto
  • 2 -3 łyżki dobrej jakości kakao

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Do zmielonych migdałów dodajemy cukier puder
  • aromat migdałowy i amaretto.
  • Łączymy składniki aby uzyskać jednolitą masę.
  • Odrywamy małe kawałki
  • kształtujemy w dłoniach kuleczki.
  • Wkładamy do lodówki na 30 minut aby masa migdałowa się związała.
  • Przed podaniem obtaczamy delikatnie w kakao.
  • Przepis na kartofelki marcepanowe wyszukałam na blogu kuchnia-elexis
  • Polecam :)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy