Kartofelki marcepanowe.

Przepyszne czekoladki marcepanowe.

dodany przez: kasiula1234 kasiula1234

desery

Czas przygotowania:
10min.
Ocena:

(średnia 4.51 z 144 głosów)

Składniki:

  • 100 g włoskich orzechów,
  • 400 g surowej masy marcepanowej,
  • 100 g kakao w proszku do optacznia kartofelków,
  • 60 ml Cointreau (jest to likier z gorzkich pomarańczy).

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kartofelki marcepanowe. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Włoskie orzechy drobniutko posiekać. Masę marcepanową grubo pokruszyć.
  • Orzechy przełożyć do głębokiej miski, dodać masę marcepanową, wlać likier, dokładnie wymieszać, starannie wyrobić rękami na jednolitą masę. Z gotowej masy formować małe "kartofelki" o średnicy ok. 2 cm.
  • Kakao w proszku wsypać do miski, obtaczać po kolei marcepanowe kartofelki, nadmiar kakao strzepać. Gotowe kartofelki układać na talerzu.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy