Karp w galarecie

Karp w galarecie to propozycja dania nie tylko na święta.

GalaretarybaPrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 200 głosów)

Składniki:

  • Karp lub inna ulubiona ryba
  • torebka żelatyny z warzywami
  • marchewka
  • groszek
  • pietruszka

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Karpia oczyszczamy i dzielimy na dzwonka. Gotujemy w osolonej wodzie lub wywarze ok 15 minut (trzeba uważać, by ryba się nie rozpadła). Po tym czasie wyjmujemy. Żelatynę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Dzwonka układamy w naczyniu, zalewamy częścią galarety i odstawiamy do zastygnięcia. Gdy zakrzepnie zalewamy kolejną warstwę. Możemy razem z rybą ułożyć gotowaną marchew, groszek lub inne dowolne warzywa.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: