Karp w galarecie

Karp w galarecie to propozycja dania nie tylko na święta.

dodany przez: strasznie smaczne 20160401_055149135_iOS

Galareta ryba Przekąski

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 200 głosów)


Składniki:

  • Karp lub inna ulubiona ryba
  • torebka żelatyny z warzywami
  • marchewka
  • groszek
  • pietruszka

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Karpia oczyszczamy i dzielimy na dzwonka. Gotujemy w osolonej wodzie lub wywarze ok 15 minut (trzeba uważać, by ryba się nie rozpadła). Po tym czasie wyjmujemy. Żelatynę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Dzwonka układamy w naczyniu, zalewamy częścią galarety i odstawiamy do zastygnięcia. Gdy zakrzepnie zalewamy kolejną warstwę. Możemy razem z rybą ułożyć gotowaną marchew, groszek lub inne dowolne warzywa.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: