KAPUSTA KISZONA GOTOWANA I ZASMAŻANA

Bardzo sycące danie na kolację z chlebem.

kapusta kiszona

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 231 głosów)

Składniki:

  • 1 słoik litrowy swojskiej kapusty kiszonej,
  • pół kostki zwykłej margaryny,
  • 2 białe cebule,
  • mąka pszenna-6 łyżek,
  • pieprz-do smaku,
  • sól-do smaku,
  • jarzynka-do smaku.
  • Do gotowania kapusty dać :
  • liść laurowy-4 sztuki
  • ziele angielskie-6 ziaren,
  • pieprz czarny-6 ziaren.

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Gotujemy swojską kiszoną kapustę do miękkości wraz z liściem laurowym, zielem angielskim i ziarnami pieprzu.
  • Potem ją dokładnie płuczemy z kwasu i odcedzamy.
  • W osobnym rondlu przysmażamy na rumiano pokrojoną w kostkę cebulę wraz z połową kostki margaryny.
  • Dodatkowo robimy na patelni paloną mąkę pszenną.
  • Dodajemy te 2 rzeczy do ugotowanej kapusty.
  • Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i jarzynką.
  • Na wolnym ogniu całość często mieszamy, by nie przywarła kapusta do dna garnka.
  • Smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy