Hamburger

Niema jak domowe mega hamburgery

dania mięsneZapiekanki

Czas przygotowania:
25 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 200 głosów)

Składniki:

  • pomidor -4 plastry
  • ketchup-4 łyżki
  • olej -5 łyżek
  • oliwa -2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • bułki do hamburgerów -4 szt
  • wołowina b/k -450 g
  • ser żółty -4 plastry
  • liście sałaty -4 szt

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Wołowinę pokroić na kawałki. Cebulę obrać. Mięso razem z cebulą zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Do masy mięsnej dodać sól, pieprz i oliwę, dobrze wyrobić masę. Z masy mięsnej formować 4 hamburgery, lekko spłaszczyć. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć hamburgery z obu stron na złoty kolor. Bułki naciąć nożem, włożyć do kuchenki mikrofalowej, podgrzać. Do podgrzanych bułek włożyć po jednym hamburgerze, plastrze sera, podgrzać do rozpuszczenia się sera. Na serze ułożyć plastry pomidorów i liście sałaty . Polać keczupem. Przykryć drugą połową bułki.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy