Fondue czekoladowe

Przygotowanie: 20 minut Porcja: 560 kcal Składniki na 8 porcji

DeseryPrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
560.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 155 głosów)

Składniki:

  • 45 dag czekolady deserowej
  • 600 ml śmietany kremówki
  • 4 łyżki likieru owocowego
  • np. pomarańczowego
  • 1/4 kostki masła (5 dag)

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • ■ Czekoladę połamać na kawałki. Do naczynia do fondue włożyć czekoladę
  • wlać śmietanę i likier
  • podgrzewać na małym ogniu
  • aż czekolada się stopi. Dodać masło
  • mieszać
  • aż się stopi.
  • ■ Naczynie umieścić na podgrzewaczu. Na szpikulce nadziewać owoce (kandyzowane
  • świeże)
  • kawałki ciasteczek i zanurzać w gorącej czekoladowej masie.

Kalorie: 560.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy