Fondue czekoladowe

Przygotowanie: 20 minut Porcja: 560 kcal Składniki na 8 porcji

Dodany przez:

Fondue czekoladowe

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Kalorie:
560 kcal
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 2.75 z 4 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 45 dag czekolady deserowej
  • 600 ml śmietany kremówki
  • 4 łyżki likieru owocowego, np. pomarańczowego
  • 1/4 kostki masła (5 dag)

Przygotowanie

  1. ■ Czekoladę połamać na kawałki. Do naczynia do fondue włożyć czekoladę, wlać śmietanę i likier, podgrzewać na małym ogniu, aż czekolada się stopi. Dodać masło, mieszać, aż się stopi.
  2. ■ Naczynie umieścić na podgrzewaczu. Na szpikulce nadziewać owoce (kandyzowane, świeże), kawałki ciasteczek i zanurzać w gorącej czekoladowej masie.
owoce czekolada przekąska deser fondue Szwajcaria fondue czekoladowe
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze