Czekoladowe fondue

Czekoladowe fondue - miła przekąska dla dzieci i nie tylko.

Desery

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.49 z 173 głosów)

Składniki:

  • tabliczka gorzkiej czekolady.
  • tabliczka mlecznej czekolady.
  • 1/3 szkl śmietanki kremówki.
  • owoce; truskawki, ananas, gruszki, jabłka i pianki jojo

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Czekoladę połamać na kawałki. Do naczynia do fondue włożyć czekoladę, wlać śmietankę podgrzewać na małym ogniu (lub na parze), aż czekolada się stopi. Wymieszac. Przygotowac owoce. Umyc i pokroic na kawałki. Garnek do fonude umieścić na podgrzewaczu. Na szpikulce nadziewać owoce, pianki i moczyć w gorącej czekoladzie. Dzieciaki pochłoneły wszystko w ciągu doslownie 3 minut.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy