Dżem jeżynowy z bazylią i miodem

Przepis na dżem jeżynowy z miodem i bazylią

Dodany przez:

Dżem jeżynowy z bazylią i miodem

Owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 60 dag jeżyn
  • porządna garść świeżych liści bazylii
  • 8–10 łyżek płynnego miodu
  • 4 łyżki soku z pomarańczy
  • 15 dag cukru

Przygotowanie

  1. Oczyszczone jeżyny rozgniatamy. Liście bazylii miksujemy w blenderze z miodem, sokiem z pomarańczy i cukrem, mieszamy z jeżynami i cukrem. Doprowadzamy do wrzenia na niedużym ogniu, gotujemy 20 min. Zlewamy do słoików.

Wskazówki

Zobacz też przepis na: dżem leśny

przetwory Dżem jeżyny przetwory owocowe
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy